Zalety mikserów spiralnych

0
275
Zalety mikserów spiralnych

Miksery spiralne to urządzenie, które przede wszystkim stosowane są w gastronomii. Są one niezastąpione w gastronomii, niezwykle wydajne. To maszyny, które służą do wyrabiania ciężkich ciast. Sprawdzają się w praktycznie każdym miejscu, w którym serwuje się różnego typu potrawy oparte na różnych typach ciast. Szeroka oferta producentów tego typu sprzętu pozwala na dopasowanie odpowiedniego miksera do warunków prowadzonej działalności.

Zalety mikserów spiralnych

W zależności od wielkości i potrzeb danego lokalu możemy wyposażyć się w miksery spiralne o różnej pojemności. Najbardziej standardowe miksery spiralne to te, które mają pojemność od 5 do około 50 l. Każde tego typu urządzenie posiada dzierżę stała lub ruchomą. Co więcej każdy mikser spiralny wyposażony jest w elementy wykonane ze stali nierdzewnej, dzięki czemu możliwe jest zachowanie odpowiedniego poziomu higieny, a także zapewnienie odpowiedniej wytrzymałości i trwałości. To wszystko sprawia, że miksery spiralne są urządzeniami niezwykłe trwałymi, które z powodzeniem posłużą nam nawet przez kilkanaście lat. Decydując się na zakup warto wybierać sprawdzonych producentów tego typu urządzeń.

Na co zwracać uwagę podczas zakupu mikserów spiralnych?

W pierwszej kolejności decydując się na zakup miksera spiralnego musimy ocenić, jak duży ma być to mikser. Zwykle w mniejszych gastronomiach sprawdzają się miksery o pojemności dzieży 20 l. Warto też wybierać takie miksery, które będą dedykowane do wyrabiania konkretnego rodzaju ciasta. W przypadku na przykład prowadzenie działalności, w której skupiamy się na produkcji pizzy, warto poszukiwać mikserów dedykowanych do wyrobu właśnie tego ciasta. Koniecznie należy też zwrócić uwagę na to, jak szybko przygotowuje się daną pojemność ciasta. Zwykle czas przygotowania na przykład 8 kg ciasta zajmuje od 10 do 12 minut.

Bardzo ważne jest też to, by dzieża miksera oraz spirale zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Wybieramy też takie urządzenia, które mają dzieże hakowe o zmiennej prędkości. Nie bez znaczenia jest też wygląd urządzenia, a także jego waga, która w głównej mierze będzie decydowała o stabilności urządzenia. Pamiętajmy więc, że mm cięższe miksery spiralne, tym będą one bardziej stabilne podczas pracy i mieszania nawet kilku kilogramów ciasta w jednej transzy.

Miksery spiralne dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here